29. 4. 2024   |   svátek má Robert
 

Brambory plněné mletým masem

Název Množství a jednotka
velké brambory 4 ks
hovězí maso mleté 250 g
malá cibule 1 ks
slanina (špek) 25 g
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Jogurtový dressing

Název Množství a jednotka
bílý jogurt 1 ks
zakysaná smetana 1/2 ks
jarní cibulka 1 ks
česnek 1 stroužek
citrónová šťáva
Zobrazit všechny ingredience
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory dobře očistíme a vcelku ve slupce uvaříme v osolené vodě do poloměkka (od bodu varu asi 10 minut), necháme vychladnout. Vychladlé brambory překrojíme napůl a vydlabeme. Vydlabaný vnitřek nakrájíme nadrobno. Na cibulce a najemno nakrájené slanině opečeme mleté maso, přidáme vydlabané nasekané brambory, osolíme, opepříme a odstavíme. Přidáme rozšlehané vajíčko, 1/2 zakysané smetany, promícháme a směsí naplníme připravené vydlabané brambory. Pečeme v troubě dozlatova. Před koncem pečení můžeme brambory posypat eidamem, nastrouhanou nivou nebo poklást plátky hermelínu. Podáváme s jogurtovým dressingem, který dáme zvlášť do misek.

Jogurtový dressing:
Jogurt smícháme se zbylou zakysanou smetanou, přidáme najemno nakrájenou cibulku, petrželku, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme podle chuti a dochutíme citronovou šťávou.


 


RECEPTY

Višňový džem

Postup: Višně umyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Dáme do většího hrnce a vaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Mexické špízy v anglickém kabátku

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky o velikosti cca 5x5 cm. Kousky masa mírně... zobrazit recept

RECEPTY

"Zelená" z krupice a vajíčka

Postup: V hrnci zpěníme plátek másla, zasypeme dvěma lžícemi dětské krupičky a za... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený kapr

Postup: Kapra naporcujeme na řízky, osolíme, potřeme utřeným česnekem a necháme alespoň... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře Pad Thai (Phat Thai) s tamarindem

Postup: Zelené fazolky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a odložíme stranou. Kuřecí... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Sluníčko

Restaurace penzionu Sluníčko je nekuřácká a nabízí kvalitní kuchyni plnou...